Ανακοινώσεις

 
Παρακαλείσθε να δηλώσετε υποψηφιότητα για Διοικητικό Συμβούλιο ή για Εξελεγκτική Επιτροπή κατεβάζοντας την δήλωση απο εδώ και στέλνοντας την με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Easter

   

Το Δ.Σ. εύχεται σε όλα τα μέλη του συνδέσμου

                και στους φίλους του

 

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ &

             ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

ΕΥΧΕΣ_2020.jpg

   

Το Δ.Σ. εύχεται σε όλα τα μέλη του συνδέσμου

και στους φίλους του

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ &

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, αναβάλλει τους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και του κυπέλου ανδρών, από σήμερα Πέμπτη 22/10/2020 και για δύο εβδομάδες μέχρι την Τετάρτη 04/11/2020, θέλοντας από την πλευρά της να συμβάλει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας λόγω της εξάπλωσης του covid-19, στο μέτρο που της αναλογεί.

Για την περαιτέρω πορεία της αγωνιστικής δράσης θα αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα της πανδημίας και αναλόγως θα ενεργήσουμε.

Με την ευχή να είμαστε όλοι γεροί και να ξεπεράσουμε με πολλή προσοχή και αίσθημα ευθύνης την πολύ δύσκολη αυτή περίοδο, για να μπορέσουμε να χαρούμε ελεύθερα και χωρίς φόβο το μπάσκετ που όλοι αγαπούμε και υπηρετούμε.

Ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2020

(Μόνο τα άρθρα που αφορούν την Γραμματεία)   Όλες οι αλλαγές εδώ

Άρθρο 49ο Χρονομέτρης: Καθήκοντα

49.1 Πρέπει να διατίθεται στο χρονομέτρη, ένα χρονόμετρο αγώνος, ένα χρονόμετρο χειρός και αυτός:

  • Μετρά τον αγωνιστικό χρόνο, τα τάϊμ άουτς και τα διαλείμματα του παιχνιδιού.
  • Διασφαλίζει ότι η κόρνα του αγώνος θα ηχεί πολύ δυνατά και αυτόματα στο τέλος ενός τετάρτου ή μιας παράτασης.
  • Χρησιμοποιεί οποιοδήποτε δυνατό μέσο, για να ενημερώσει αμέσως τους διαιτητές αν το σήμα του αποτύχει να ηχήσει ή δεν ακουστεί.
  • Δείχνει τον αριθμό των σφαλμάτων που έχουν διαπραχθεί από κάθε παίκτη, σηκώνοντας, με τρόπο που να είναι ορατός και προς τους δύο προπονητές, την πινακίδα με τον αντίστοιχο αριθμό των σφαλμάτων που έχουν διαπραχθεί από τον παίκτη.
  • Τοποθετεί το δείκτη των ομαδικών σφαλμάτων στο άκρο του τραπεζιού της γραμματείας, πλησιέστερα προς τον πάγκο της ομάδας η οποία βρίσκεται σε κατάσταση ποινής ομαδικών σφαλμάτων, όταν η μπάλα ζωντανεύει μετά το τέταρτο ομαδικό σφάλμα σε ένα τέταρτο.
  • Επιβλέπει τις αντικαταστάσεις.
  • Ηχεί το σήμα του, μόνο όταν η μπάλα είναι νεκρή και πριν ζωντανέψει εκ νέου. Ο ήχος του σήματός του, δεν σταματά το χρονόμετρο του παιχνιδιού ή το παιχνίδι, ούτε νεκρώνει τη μπάλα.

8. Παράρτημα Β – Το Φύλλο Αγώνος

Όταν ένας προπονητής, αφήνει την περιοχή του πάγκου της ομάδας κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ξεκινά επίσης να συμπλέκεται, δεν θα πρέπει να χρεώνεται δύο D2 (ένα για την εγκατάλειψη του πάγκου του από οποιοδήποτε μέλος της ομάδας του και ένα για την ενεργό συμμετοχή του στη συμπλοκή) σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

Β.8.3.14 Παραδείγματα για σφάλματα αποβολής για ενεργή συμμετοχή σε συμπλοκή του head προπονητή, του πρώτου βοηθού προπονητή, αναπληρωματικού, αποκλεισμένου παίκτη ή συνοδού αποστολής:

          Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων που εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο, μια απλή τεχνική ποινή ‘Β2’ ή ‘D2’ θα χρεώνεται στον head προπονητή. Εάν ο προπονητής ενεργά εμπλέκεται στη συμπλοκή, θα χρεώνεται με ένα “D2” σφάλμα, μόνο.